Vodní lázně ve Slezsku

aneb stezka ke kořenům

5. - 17. srpna 2007
Dvaníctidenní léčebná kůra v lázních Herr Priessnitze pod vedením zkušených lázeňských.
Vycházky na čerstvém vzduchu, zdravá strava, práce, příroda a zejména chladná voda - toť vše jsou léčebné prostředky klimathotherapie, jejímž ctěným zakladatelem jest Herr Priessnitz. Naše kůra naplňuje také zásady letního tábora organisace zvané Hnutí Brontosaurus a jest tedy zařazena v seznam táborů Prázdin s Brontosaurem.

Termín jest vybrán v příznivý čas počátkem srpna (5. - 17.) kdy již slunce tolik nepálí do horských výšin Jesenických. Bydleti budeme na chatě Maxovce na Hischbadu, po českém způsobu Studničním vrchu, stravovati se dle Priessnitzovy diety a ozdravně pracovati na stezce a pramenech, by se mohli pacienti procházeti po lesích a na vycházkách se osvěžovati chladnou pramenitou vodou.

Cena jest také navýsost příznivou – pouhých 500 korun. Jest zásadou Herr Priessnitze nepřijímat za svou léčbu větších odměn, pacientu jest třeba uhraditi pouze nejnutnější výdaje spojené s nocováním a stravou.

Naši kůru lze doporučiti pouze omladině staré od 16 do 26 jar. Pro starší pacienty se nezdá býti vhodnou – doporučujeme se obrátiti s žádostí o radu přímo na Herr Priessnitze.

Přihlásiti se ke kůře jest možno pod obrázkem korespondenční karty, zde na této stránce.
Hlavní strana