Vodní lázně ve Slezsku

aneb stezka ke kořenům

5. - 17. srpna 2007
O nás
Jsme skupina mladých a nadšených dobrovolníků, kterým není jedno, jak vypadá svět kolem nich a snaží se s tím něco dělat. Jsme lidé, kteří chtějí svůj část trávit aktivně a smysluplně a pomáhat při tom ostatním najít nové přátele, sebe sama nebo dokonce smysl svého života. Chceme se dobře bavit, aktivně si odpočinout v přírodě, ale také se poučit.

Tábor organizujeme pod naším Základním Článkem Hnutí Brontosaurus Baobab Jeseník. Baobab pořádá své akce na Jesenicku, ale jeho členové jsou z celé republiky. Jedno mají totiž všichni společné – tento kraj jim učaroval. Polodivoké louky, hluboké lesy, nízko letící mraky, silný vítr a studený déšť, západy slunce nad hřebenem Rychlebských hor a křišťálová voda vyvěrající z hlubin, až od kořenů Jesenických hor, ne-li přímo z dob dávno minulých...


Vaši lázeňští:
Paul Elfred Mühsam (Pavel "Elf" Pracný) - Nepřehlédnutelně vysoký student s hlavou v oblacích, srdcem v rodném Slezsku a tělem na cestách: mezi domovem v Opavě, krásou Jeseníků a vzděláním v Brně. Toulavý šumař a bláznivý gajdoš, Bezručův dědic a následovník Vodního doktora Priessnitze, požírač knih, hltoun příběhů a dráteník zlomených srdcí.

Veronika Fischer (Veronika Fišerová) - Zpěvavý vánek v moravských luzích. Toulavá dívčina, která hledá svoje kořeny a cestu, vlajíc prozatím mezi Olomoucí, Brnem, Opavou a Jeseníkem, nemohouc se rozhodnout, zda-li je lepší k životu pestrobarevně dravé město nebo srdceryvně tradiční vesnice. Studentka lidí a duší, odbornice na ušní lalůčky, místy zcela fascinovaná strašlivou rozmanitostí života. Miluje folklór, modrotiskové sukně, cimbál, poezii a jazz. Pije vodu z pramenů a jí zhusta biopohanku. Umí psát dopisy, chodit do galerií a jezdit vlakem, ale neumí ještě pořádně hrát na housle...

Philipp Hans-Elke (Filip Hanzelka) - Pracující, učitel i student, výzkumný pracovník Masarykovy univerzity, v něčem perfekcionista, někdy lenoch, bývalý zuřivý fotbalista, mírumilovný a snášenlivý člověk s obdivem pro činorodé lidi s nevyčerpatelnými zásobami energie, restituent poselství Freddieho Mercuryho a spravovatel památky gigantů F. M. Dostojevského a L. N. Tolstého, pendlíř mezi Libhoští, Brnem, Velkou Británií a Brontosauřickem, pomalý vstávač a srdcí (nejen ženských) kamarád. Rád hraje na kytaru, fotografuje a je kreativní.

Christine Zimmel (Kristýna Cimalová) – v zimě jí jde od úst pára. Studující bohemistiku a germanistiku Brně, bydlící v největší pustině v Jeseníkách, má ráda zelené kopce, zpívání, hraní a vandrování, popř. vzpomíná na scénické tancování. Její nejoblíbenější roční období jest podzim, protože je nejbarevnější na začátku a na svetr a horký čaj uzpůsobený na konci, doma mající medové hospodářství, tudíž ráda loudící na svých kamarádech marmelády, ráda sepisuje fejetony, potkává náhodně lidi a všemu uvěří, co jí kdo řeknete. S cílem cílevědomá, bez cíle cíle nevědomá. Věci které má ráda: javorové listy, luční zvonky, knoflíky, staré kovové budíky, olejové pastely, dobré knížky, dobré lidi. (A snídaně.)

Hlavní strana